tirsdag 18. mai 2010

Jeg har tannlege-skrekk!!!! Leses på egent ansvar:)

På torsdagskveld merket jeg det begynte å værke litt i kjæften, sånn helt bakkerst på høyre side,oppe...visdomstanna. Natta ble ikke så behagelig, da d verket mye. Dagen derpå ble det mye bedre, men jeg ringte likevel til tannlegen. Med en nervøs stemme og klamme hender, forklarte jeg hva som var i veien. Tannlegen mente d var betennelse, men pga 17.mai helga var det litt vanskelig å få time, så han skrev ut pencelin og smertestillende, så jeg skulle klare meg over helgen vis d ikke ga seg. Fikk også en time 18.mai 12.30. Tannlegen jeg har er helt super, han sa at jeg kunne ringe hjem til han i helgen vis det skulle bli for ille. Han husket meg VELDIG godt, selv om jeg ikke har vært der på maaange år. Jeg sliter veldig med å bestille time selv vis jeg ikke MÅ, men pga ett eller annet har jeg ikke blitt kalt inn siden sist som da er lenge siden. Han husket at jeg var mer eller mindre livredd. Tannlegen jeg har er mer eller mindre ekspert på oss som er så redde. Veldig forsiktig og bedagelig. Noe som hjelper veldig for min del.

Det ble lørdag og jeg merket ikke mer til tanna,søndagen kom også uten problemmer, også mandag (17.mai) gikk greit. Men helt på slutten av dagen begynte det igjen, åsså natta ble litt dårlig.

Så var dagen her for å gå til tannlegen. Parkerte i god tid, men jeg ventet med å gå inn i bygningen før rett føre. Å sitte på venterommet over tid, går ikke for meg. Da jeg endelig kom inn på venterommet, kjente jeg tårene presse på, å jegfølte meg både svimmel og kvalm. Ville allerhelst bare stikke. Men så var det min tur. Da jeg kom inn var det rett opp i stolen og han så litt, å sa: "Visdomstanna må ut!" (Den nede på samme side også, men ikke ennå). Men heldigvis så ikke resten så aller værst ut sa han (uten bilde). Uff,tenkte jeg, selv om jeg egentlig viste på forhånd at det måtte gjøres. Men han sa det var en enkel tann å fjerne på meg, bare å vippe den ut....heldig vis for det. Å jeg skulle få bedøvelse, men jeg synes jo den er helt forferdelig den å. Så der lå jeg da å tårene trilla ganske kontinueli. Først satt han en sprøyte eller tre på forsiden, å det gikk i å for seg greit. Han spruta først litt på tannkjøtte å maserte litt før han satt sprøyta. Men så måtte han sette en bedøvelse på innsiden å, noe han sa selv kunne være litt vondt. Det hadde han rett i, fytti katta noe så vondt! Men varte heldigvis ikke så lenge.

Svetta og grein om en annen...hehe (uten lyd), å følte jeg skulle svime av da jeg satt meg opp for å skylde munnen. Ho hjelpe-dama måtte legge en våt klut på panna mi, d hjalp litt. Så var jeg ganske bedøvd. så pirket han litt med en sånn greie, å så tok han tak i tanna og vrei den ut. D var skikkelig ekkelt (ikke vondt).
Følte jeg hadde vært der kjempe lenge, men satt der vis bare 15 min, så var hvertfall fort gjort:) Å jeg overlevde denne gangen å:)
Måtte vente til kl 15 med å spise, noe som var litt teit, fordi jeg var ikke så smart at jeg spiste meg mett føre. Så d skal jeg huske på til neste gang.
Satt meg i bilen å kjørte hjem, men fikk x antall brekninger på veien, men d gikk greit til jeg kom hjem.
Nå har jeg fått ny time 27.mai for å ta den andre tanna, å litt sånn småtteri. Så da håper jeg det går like fort og greit (må jo si d har gått greit, selv om jeg er en super pyse)

2 kommentarer:

  1. Jeg synes du var flink jeg enda det var lenge siden du var der!:-)

    SvarSlett
  2. Ja huff, det er lenge siden,husker ikke sist, men det var før en jul hvertfall. Kan ha vært i 2006 el 2007 el no. Tror ikke jeg har vært der senere. Trodde jeg skulle ha hull i alle tenner, men det så vist ikke så halvgæent ut. Men han ikke tatt bilde da ennå, men noe kan han sikkert klare å se uten evt. Mangla et par fyllinger, samt litt tannstein hvertfall

    SvarSlett